Otomotivin Topuk Sesleri Seger Korna ile daha da yükseldi
Türkiye’nin lokomotif sektörü otomotivde kadın iş gücünün değeri ve önemi her geçen gün artıyor. TAYSAD’ın düzenlediği “Otomotivde Topuk Sesleri” etkinliğinde otomotiv sektörünün üreten kadın liderleri bir araya geldi.
Taşıt Yan Sanayicileri Derneği ( TAYSAD)’ ın düzenlediği ve kadın liderlerin bir araya geldiği “Otomotivde Topuk Sesleri” etkinliğinde konuşma yapan Seger Genel Müdürü Tülin Tezer, iş yaşamında kadının önemini anlattı. Tezer konuşmasında; kadınların zorluklarla mücadele azmi, değişikliklere uyum, gözlemcilik ve yaratıcılık gibi nitelikleri ile iş yaşamında başarı kazandıklarının altını çizdi.
Kadınlar iş hayatında zorluklarla mücadele etme ve yaratıcılık gibi çeşitli nitelikleri ile başarı kazanıyor
Bursa’da ürettikleri kornaları, 70’ten fazla ülkeye ihraç eden Türkiye’nin en büyük korna üreticisi Seger, TAYSAD’ın düzenlediği ““Otomotivde Topuk Sesleri” etkinliğine katıldı. Birlikte üreten ve büyüyen kadın liderlerin bir araya geldiği ve tecrübelerini paylaştığı etkinlikte konuşma yapan Seger Genel Müdürü Tülin Tezer, kadınların iş hayatında ön yargı ve görünmez cam tavanlarla karşılaşsalar da zorluklarla mücadele etme ve yaratıcılık gibi çeşitli nitelikleri ile başarı kazandıklarının altını çizdi.
TAYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Alper Kanca, toplantının açılış konuşmasında otomotiv sektöründeki kadınların başarısından bahsettiği konuşmasından sonra salondan ayrılarak kadınları panel için baş başa bıraktı.Panele Seger Genel Müdürü Tülin Tezer’in yanı sıra Fark Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahu Büyükkuşoğlu Serter, Orsan Ticari Araçlar Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Orman, İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Neşe Gök ve onur konuğu olarak da Nurus Grup Kurucu ortağı Birten Gökyay katıldı.
“Kadınlar yaratıcı ve gözlemciler, yeteneklerinin farkına varmalılar”
Etkinliğin ‘Kadın Liderler Anlatıyor’ panelinde konuşma yapan Tezer, kadınların iş yaşamında kendi kendilerine engeller oluşturduklarına dikkat çekerek, “Kadınlar toplum tarafından kendilerine biçilen rolleri hiç sorgulamadan kabul ediyor. Ailemi ihmal ederim, çocuğuma zaman ayıramam, evdeki işlerim aksar gibi endişelerle daha fazla sorumluluk almaktan kaçınıyor ve karşılarına çıkan kariyer fırsatlarını kaçırabiliyor. Çevresinde ya da ailesinde başarılı ve karar verici pozisyonlarda yer alan kadın rol modeller yoksa özgüvenleri azalabiliyor. Böylece yöneticiliği erkek işi olarak görüyor ” dedi.
Seger Genel Müdürü Tülin Tezer, kadınların zorluklarla mücadelede azmi, duygusallıkları, değişikliklere uyum göstermeleri, gözlemci olmaları, yaratıcılıkları, eğitme becerileri ve farklı konulara organize olabilme gibi yeteneklerinin farkına varmaları gerektiğini ve iş hayatında engellerle karşılaşsalar da bu nitelikleri ile başarı kazanabileceklerini belirtti.
Seger çalışanlarının yüzde 25’i, üst yönetimin ise yüzde 45’i kadın
Tezer konuşmasında otomotiv sektöründe 28 yıllık iş tecrübesi ile kadın çalışanların ve özellikle yönetim kademesindeki kadınların müşteriler nezdinde Seger’e prejtij kazandırdığını gözlemlediklerini açıkladı. Seger’de kadın çalışan sayısının sektöre kıyasla oldukça fazla olduğuna dikkat çeken Tezer, “ Tüm çalışanlarımızın yüzde 25’i kadın. Beyaz yakada bu oran yüzde 35 oranında. Üst yönetimde ise bu oran yüzde 44 seviyesinde. 8 departmanımızın 3’ünde- Kalite, Finans ve Üretim – kadın yöneticiler görev yapmakta. Yönetimde kadınların söz sahibi olması yurtiçindeki müşterilerimizin yanı sıra yurtdışındaki müşterilerimiz tarafından da ilgiyle karşılanıyor ve bu durumun şirketimizin imajını yükselttiğini gözlemliyoruz” açıklamasında bulundu.