GÜNCELKARSANMARKALAR

Karsan Otonom e-ATAK gelişmiş sürüş yeteneğiyle ödüle layık görüldü!

Mobilitenin geleceğinde bir adım önde olma vizyonuyla çalışmalarını sürdüren Karsan, geliştirdiği ürünleriyle dünyanın takdirini toplamaya devam ediyor.

Yüksek teknolojili üretim gücü ve inovatif çalışma anlayışıyla başta Avrupa olmak üzere dünyanın ulaşım altyapısını yenileyen Karsan, çalışmalarının karşılığını da dünya çapında kazandığı ödüllerle kanıtlıyor. Bu kapsamda Karsan, Busworld Fuarı’nda segmentinde ilkleri başaran modeli Otonom e-ATAK ile ödüllendirildi.

Dünya çapındaki ödüller bizi gururlandırıyor!

Busworld Digital Awards’ta Digitally Enhanced Driving (Dijital olarak geliştirilmiş sürüş) kategorisinde en beğenilen model olan Otonom e-ATAK için ödül, Karsan’ın konuşmacı olarak yer aldığı Digital Mobility Solutions Conference’da takdim edildi. Amerika ve Avrupa’da ilkleri gerçekleştiren Otonom e-ATAK’ın ödüllerine devam ettiğini söyleyen Karsan CEO’su Okan Baş, “Çok güvendiğimiz aracımızın her geçen gün yeni başarılara ulaşması ve bunun sonucunda dünya çapında ödüllere layık görülmesi tüm Karsan ailesi olarak bizleri çok mutlu ediyor ve gururlandırıyor” dedi.

Karsan, e-ATA HYDROGEN
Karsan CEO’su Okan Baş

Otonom e-ATAK ile 20 bin yolcu ve 50 bin km yol deneyimi!

Amerika ve Avrupa’nın seri üretim ilk Seviye 4 otonom otobüsünün Otonom e-ATAK olduğunu hatırlatan Okan Baş, şöyle devam etti: “Otonom araç yazılım iş ortağımız ADASTEC ile geliştirdiğimiz aracımız, 2022’den bu yana Amerika ve Avrupa’da kullanılıyor. Tüm güvenlik önlemleri ile toplu taşımaya uygun bir araç olarak hizmet veren Otonom e-ATAK, bizleri rakiplerimizin önünde konumlandırıyor. Aracımız, ABD’de Michigan State University (Michigan Eyalet Üniversitesi) içerisinde 5 kilometrelik bir rotada gerçek trafik koşullarında yolcu taşıdı. Avrupa’da Stavanger şehrinde ise Otonom e-ATAK, 1.5 yıldır sıradan bir rotada biletli yolcu taşıma hizmeti veriyor. Ayrıca Fransa Chateauroux, Romanya Bükreş, Ankara Cumhurbakanlığı Külliyesi ve son olarak İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Otonom e-ATAK projelerimizi hayata geçirdik. Bütün bunlar alt alta eklendiğinde bugüne kadar Otonom e-ATAK aracımızla 20 bin yolcu taşıyarak, 50 bin kilometrelik otonom sürüş deneyimine ulaştık. Dünyanın farklı noktalarında çok farklı iklimlerde aracımızı deneyimleme ve geliştirme fırsatımız oldu. Özellikle Michigan’da, kar yağışlı ve -25 derecelik soğukta, insanların dışarı araç çıkmakta zorlandığı havada dahi, Otonom e-ATAK aracımızla güvenle yolcu taşıdık” diye konuştu.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu