DAFKAMYON HABERLERİOTOMOTİV DÜNYASI

DAF Trucks elektrikli kamyonlarla ilgili önemli bir adım attı!

DAF Trucks, Avrupa’da kamyonlar için halka açık şarj noktalarını rezerve etmek amacıyla bir platform oluşturma üzerinde çalışan bir konsorsiyum olan HDV Booking’e katıldı. Bu, özellikle uzun mesafe taşımacılığında tamamen elektrikli DAF kamyonlarının kullanılabilirliğini daha da artıracaktır.

HDV Booking; şarj tesisleri, kart okuyucu sistemleri, taşımacılar ve yazılım geliştiricilerinden oluşan yeni bir konsorsiyum. Bu konsorsiyum, taşımacıların mevcut şarj noktalarını bulup rezerve edebilecekleri bir platform üzerinde çalışıyor. Bu sayede, elektrikli araçlar için en verimli planlama ve güzergahların oluşturulması kolaylaşacak. Aynı zamanda yüklerin daha iyi planlanması, bekleme sürelerini sınırlamaya ve uluslararası güzergahlar da dahil olmak üzere daha uzun mesafeleri mümkün kılmaya yardımcı olacak. HDV Booking, 2026’da Avrupa genelinde faaliyet göstermeyi hedefliyor.

“İşletmeler için DAF geçiş ortağı”

DAF Trucks Pazarlama ve Satış Müdürü ve Yönetim Kurulu üyesi Bart Bosmans‘a göre, “İyi işleyen ve etkili bir rezervasyon sistemi, tüm elektrikli araçların yanı sıra şarj noktalarının ve planlama yazılımlarının birbirine bağlanmasını gerektirir. Trafik sıkışıklığı ve sürücünün dinlenme süreleri gibi faktörleri hesaba katma kabiliyeti, hem halka açık şarj altyapısının hem de elektrikli araçların daha optimum şekilde kullanılmasını sağlayacaktır.”

DAF, XD ve XF Electric modelleriyle, sıfır emisyonlu 500 km’ye kadar menzil sunarak uzun mesafeli taşımacılık için mükemmel kamyonlar sağlıyor. Örneğin, sürücünün molası sırasında batarya paketlerinin şarj edilmesiyle bu menzil günde 1.000 kilometreye kadar artırılabilir. Bart Bosmans, Bu bdurumu;”Halka açık şarj istasyonlarının kullanılabilirliğini öğrenmek, elektrikli kamyonların uzun mesafe taşımacılığında kullanımını artırmak adına önemli bir adımıdır. DAF’ın HDV Booking ile iş birliği yapma kararı, enerji dönüşümünde bir ortak olarak konumumuzu pekiştiriyor. Sonuçta, kapsamlı bir elektrikli kamyon yelpazesinin yanı sıra müşterilerimize şarj istasyonları, uzman tavsiyeleri ve özel eğitimler de sunuyoruz” şeklinde yorumluyor.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu