DAFGÜNDEMKAMYON HABERLERİMANŞET

DAF Trucks tamamen elektrikli kamyonları ile günde 1000 km menzil sunuyor!


DAF Trucks, tamamen elektrikli kamyonlarının yeni serisinin seri üretimine hazırlanıyor. Birçok araç, Hollanda’daki önde gelen lojistikçiler tarafından kullanılmaya başlandı.

DAF, pazara tamamen elektrikli bir kamyon sunan ilk Avrupa kamyon üreticisiydi. O zamandan beri DAF, enerji geçişinde bir ortak olarak rolünü genişletiyor. Elektrikli güç aktarma organlarına sahip araçların sayısı artmaya devam ediyor ve özellikle sıfır emisyonlu ürün yelpazesinde muazzam bir büyüme var.

DAF bayileri artık eksiksiz bir şarj noktası paketi de sunuyor ve elektrikli kamyon sürücülerine özel eğitim sağlıyorlar. Bilindiği gibi DAF, 2023 yılında Eindhoven’da elektrikli kamyon üretimi için yepyeni bir montaj tesisi açtı.

‘Yılın Kamyonu’

Yeni Nesil DAF Elektrikli kamyonlar ‘Uluslararası Yılın Kamyonu’ ödülüne layık görüldü. DAF’ın elektrikli kamyonları; verimlilik, güvenlik ve konfor alanlarında yeni standartlar belirleyen XD ve XF modellerine dayanmaktadır.

Lityum Ferro Fosfat aküler

350 kW/480 hp’ye kadar güç sağlayan elektrikli motorlarlarıyla 500 kilometreye kadar menzil sunuyorlar. Sıfır emisyonlu geniş bir akü paketi yelpazesi sunan elektrikli DAF kamyonlar, termal güvenlik, kullanım ömrü ve şarj döngüsü sayısı açısından çok avantajlı olan yüksek enerji yoğunluğuna sahip LFP aküler (Lityum Ferro Fosfat) kullanıyor.

Toplam 1000 km menzil imkanı!

DAF, Yeni Nesil XD ve XF Electric’iyöresel lojistikçilerle kapsamlı bir şekilde test ediyor. Tepkiler oldukça olumlu. DAF’ın elektrikli kamyonlarıyla hizmet veren Oegema Transport’tan Gerlof Oegema, “‘”XD Electric’imizle tek bir tam şarjla neredeyse 500 kilometre yol kat ediyoruz”‘ “diyor ve ekliyor; “Ek bir şarjla günde 1.000 kilometre yol kat edebileceğiz, bu da uzun mesafeler için ilginç fırsatlar yaratıyor.”

‘Tesislerimizdeki şarj altyapısıyla ilgili hala bazı zorluklarımız var ancak XF Electric tüm beklentilerimizi karşılıyor,’ açıklamasında bulunan E. van Wijk Logistics CEO’su Ewout van Wijk; “Sürücü ayrıca kamyonun esnekliğinden, kabindeki sessizliğinden ve konforundan ve kamyonun sürüş kolaylığından çok etkilendi” dedi.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu