KAMYON HABERLERİMANŞETOTOMOTİV DÜNYASI

Kamyon üretiminde kapasite kullanım oranı yüzde 82’ye ulaştı!

Türkiye otomotiv sanayisinin kapasite kullanım oranı ilk 5 ayda yüzde 75 olarak gerçekleşti. Kamyon grubu, kapasite kullanımında yüzde 82 ile ilk sırada yer aldı.

Üretimde düşme gözlemlendi

Yılın ilk beş aylık döneminde ticari araç grubunda üretim bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 7, ağır ticari araç grubunda yüzde 12, hafif ticari araç grubunda ise yüzde 6 geriledi.

Kamyon grubu 1. sırada yer aldı

Bu dönemde, otomotiv sanayisinin kapasite kullanım oranı yüzde 75 olarak gerçekleşti. Araç grubu bazında kapasite kullanım oranları ise hafif araçlarda (otomobil + hafif ticari araç) yüzde 75, kamyon grubunda yüzde 82, otobüs-midibüs grubunda yüzde 60 ve traktörde yüzde 72 seviyesinde gerçekleşti.

İlk 5 ayda ihracat 15,1 milyar dolara ulaştı!

Yılın ilk beş aylık döneminde otomotiv ihracatı geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre adet bazında yüzde 1 artarak 417 bin 826 adet olarak gerçekleşti. Bu dönemde otomobil ihracatı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 2 büyüme kaydederken, ticari araç ihracatı ise yüzde 2 oranında geriledi. Traktör ihracatı ise 2023 yılının aynı dönemine göre yüzde 15 azalarak 7 bin 289 adet olarak gerçekleşti.

Benzer Haberler

Başa dön tuşu