FUARLARLOJİSTİK

Logistech 3. Depolama ve Teknolojileri Fuarı’nda lojistik dünyası İzmir’de bir araya geldi

Logistech 3. Depolama ve Teknolojileri Fuarı’nda lojistik dünyası İzmir’de bir araya geldi. Fuarda yerli ve yabancı katılımcılar yeniliklerini ve gelecek hedeflerini sundu.

Logistech 3. Depolama ve Teknolojileri Fuarı'na kimlar katıldı
Logistech 3. Depolama ve Teknolojileri Fuarı’na kimler katıldı

Logistech 3. Depolama ve Teknolojileri Fuarı’nda neler konuşuldu?

Logistech 3. Depolama ve Teknolojileri Fuarı‘na sektör büyük ilgi gösterdi. Logistech İzmir Fuarı 2024 kapsamında yapılan iki Başkanlar Oturumu’nda sektörün sorunları tartışıldı. Fuara Kamu kesiminden kimsenin katılmadığı dikkat çekti.

Logistech 3. Depolama ve Teknolojileri Fuarı 2024’te Kimler Katıldı?

Logistech 3. Depolama ve Teknolojileri Fuarı kimler katıldı

Logistech 3. Depolama ve Teknolojileri Fuarına Lojistik firmaları, Demiryolu taşımacıları, liman işleten şirketler, denizcilik sektörü, Sektörün STK’ları, Lojistik Sektörü’ne yönelik çalışan teknoloji firmaları, depo işletmecileri, depo robot geliştiricileri, sürücü eğitimi veren kuruluşlar ve treyler sektöründe öne çıkan Krone firması katıldı. Logistech 3. Depolama ve Teknolojileri Fuarı‘na katılanların TAM LİSTE’si BURADA!

Logistech İzmir Fuarı 2024’te Neler Tartışıldı?

Başta TIR sürücülerine yönelik ‘Vize Ambargosu‘ olmak üzere, limanların alt yapısı ile ivedilikle deniz taşımacılığında acil yapılması gerekenler, Yeşil lojistik sorunu, bu konuda AB tarafından devreye alınan gümrük vergileri; dijitalleşme yatırımları; Lojistik sektöründe demiryolu taşımacılığının önemi gibi kangrenleşen sorunlar tartışıldı ve bu konuda gerek sektör bileşenlerinin gerekse kamunun yapması gerekenler masaya yatırıldı.

Fuarda TIR sürücülerine yönelik Vize Ambargosu konusunda UND Başkanı Şerafettin Aras, çok önemli detaylar verdi ve soruna ilişkin gerçeklerin altını çizdi. Başkanlar oturumunda Başkan Aras, uygulananların Ticaret Hukuku’na aykırı olduğunu AB üyesi ülkelerin Türk Tırlarına uyguladıkları engellemelerin aslında AB’nin Türkiye’ye karşı sürdürdüğü bir siyası politika olduğunu belirtti.

Başkan Aras, bu konuya ilişkin Avrupa Parlementosu mensuplarının tümüne, tek tek milletvekillerin adlarına birer mektup yolladığını ama tek bir cevap alamadığını söyledi. Aras, ayrıca en çok engelleme gördükleri ülkelerin başında gelen Avusturya’ya karşı açtıkları davanın da ‘RED’ gördüğünü açıkladı.

Çoşkulu bir şekilde geçen fuar adeta bir karnaval havasındaydı. İlk iki gününü izleyen Gazete Lojistik, fuara ilişkin tüm detayları ve sektör sorunlarını bu hafta boyunca okurlarıyla buluşturacak. Bizi izlemeye devam edin. (Kaynak: gazetelojistik.com)

Benzer Haberler

Başa dön tuşu