GenelKAMYON HABERLERİMANŞET

Mercedes eActros 600, Uluslararası Yılın Kamyonu seçildi!

Mercedes eActros 600,Yılın Kamyonu seçildi! IAA TRANSPORTATION’da düzenlenen “Yılın Yıldızları” gala gecesinde, Yılın Kamyonu ödülü, jüri başkanı Gianenrico Griffini tarafından Mercedes-Benz Trucks CEO’su Karin Rådström’e teslim edildi.

Alman kamyon üreticisinin ağır hizmet tipi akülü elektrikli aracı (BEV), 88 oyla, elektrikli veya konvansiyonel güç aktarma organlarına sahip Volvo Trucks’ın Aero serisi ve Iveco S-eWay elektrikli çekicisi gibi güçlü rakiplerini geride bıraktı.

Ünlü Alman kamyon üreticisinin yeni elektrikli aracı (BEV) Mercedes eActros 600,Yılın Kamyonu seçildi!, Kamyon Sektörü’nün “Oscar” yarışması olarak kabul edilen ITOY Yılın Kamyonu organizasyonunda başa baş bir rakabet izlendi. Mercedes’in eActros 600, Volvo Trucks’ın elektrikli ve konvansiyonel tahrikli yeni Aero serisini geçti ve Yılın Kamyonu seçildi. Volvo Trucks Aero serisi ise ikinci oldu. Yeni akülü elektrikli Iveco S-eWay üçüncü sırada kaldı. çekici ünitesine bronz ödül verildi. Bu yıl yapılan ITOY yarışmasında ilk üç sıranın tamamı elektrikli tahrikli araçlara gitti!

Tarihi 1977 yılına dayanan “Uluslararası Yılın Kamyonu” ödülünü ikinci kez bir elektrikli kamyon kazandı. Geçen yıl Volvo FH Electric, ITOY yarışını kazanan ilk ağır akülü elektrikli kamyon oldu. Bu yılın ITOY yarışmasında finale kalan 7 aday kamyon da elektrikliydi.

Uluslararası Yılın Kamyonu (IToY) Ödülü nasıl veriliyor!

Uluslararası Yılın Kamyonu ödülü her yıl son on iki ayda tanıtılan ve karayolu taşımacılığında verimliliğe en fazla katkı sağlayan araca veriliyor. Derecelendirme, teknolojik yenilik, konfor, güvenlik, sürülebilirlik, enerji verimliliği, çevresel performans ve toplam sahip olma maliyeti dahil olmak üzere bir dizi önemli kritere dayanıyor.

Yeni Mercedes-Benz eActros 600, bu yılki ITOY unvanına giden yolda Avrupa çapında 15.000 kilometrenin üzerinde bir teste tabi tutuldu. Bu yaz eActros 600’ün uzun mesafe testlerine katılan çok sayıda ITOY gazetecisi, yeni ProCabin’in gelişmiş aerodinamiğini övdü. Çıkıntılı ön kısmı ve tamamen yeni bir tasarım dilindeki pürüzsüz, kavisli yüzeyleri ile ProCabin’in hava direncini mevcut modele göre yüzde dokuz artırdığını gözlendi.

ITOY gazetecileri ayrıca elektrikli arka aksta iki adet 400 kW elektrik motoruna ve her biri 207 kWh kapasiteli üç LFP akü paketine dayanan aktarma organlarının performansına tam not verdi. Bu aktarma organları, sessiz, titreşimsiz bir çalışma ortamında üç farklı sürüş programıyla yumuşak hızlanma imkanı sağlıyor.

40 tonluk ve 600 kWh’nin üzerinde kurulu kapasiteye sahip bir eActros 600 standart çekici ünitesi, ara şarj olmadan 500 kilometrenin üzerinde bir menzile ulaşabiliyor.

Özetle, Uluslararası Yılın Kamyonu jürisi başkanı Gianenrico Griffini şunları söyledi: “Mercedes-Benz Trucks, eActros 600’ü başından beri elektrikli bir kamyon olarak tasarladı. Bu karar, çok çeşitli uzun mesafe görevlerini yerine getirebilecek son teknolojiye sahip bir elektrikli kamyon üretti.”

Benzer Haberler

Başa dön tuşu